Clarien Kriens

Toen ik bijna 30 jaar geleden begon als rij-instructeur wist ik al snel dat ik mij wilde specialiseren in een andere doelgroep dan de meeste instructeurs.
Omdat ik vanwege mijn slechthorendheid (heel licht slechthorend) mijn middelbare schooltijd heb doorgebracht op een school voor doven en slechthorenden was mijn doelgroep al snel duidelijk. Op school ging ik veel om met doven en slechthorenden zodat snel leerde te praten met gebaren.
Ik heb veel doven en slechthorenden aan een rijbewijs geholpen, sommigen kwamen zelfs met de trein naar Rotterdam om bij mij te lessen. Niet iedere rij-instructeur kan zomaar lesgeven aan deze groep.
Later ging ik ook op de automaat rijles geven, niet wetende welke uitdagingen daar lagen. Inmiddels bestaan mijn werkzaamheden voor zo’n 75% aan lesgeven aan leerlingen op de automaat.    Omdat onze automaat diverse aanpassingen heeft heb ik ook veel rijtesten met minder validen. Mensen die bijvoorbeeld een lesauto nodig hebben met een gaspedaal bij de linkervoet of juist handbediend gas/ rem rechts. Als ik in mijn agenda kijk zie ik veel rijtesten staan, rijtesten met rijbewijsbezitters die door een ziekte of handicap niet meer mogen rijden maar dankzij een aantal op maat gemaakte rijlessen en een rijtest weer mogen rijden. Een rijtest is soms ook nodig als je nog geen rijbewijs hebt maar bijvoorbeeld met één hand moet leren sturen omdat je verminderde kracht in de andere hand of arm hebt. Vaak is in samenspraak met de deskundige van het CBR veel mogelijk. Dit is slechts één van de dingen waar ik dagelijks mee te maken heb.
Prachtig op deze mensen (weer) mobiel te maken,
Ook geef ik rijlessen aan mensen met een zichtbeperking. Ook een hele dankbare groep. In elke regio in Nederland zit een rijschool welke door “Visio” is geselecteerd en opgeleid om les te geven aan mensen die met een Bioptric lens mogen lessen. In onze regio mag ik die rijlessen verzorgen.
Andere collega’s kijken wel eens vreemd op als ik vertel over mijn specialisaties of als ik op het CBR een rijtest heb met mijn aangepaste lesauto. Voor mij is dat allemaal heel normaal. Wij doen het gewoon anders.
Specialisaties:
– rijles aan doven en slechthorenden
– rijles aan minder-validen (lesauto met aanpassingen)
– rijtesten voor rijbewijsbezitters
– rijtesten voor minder-validen
– rijles verzorgen aan mensen met Bioptric lens

Jelle Kort

De Benjamin en naamgever van de rijschool.
Het lesgeven is mij met de paplepel ingegoten. Als kleine jongen zat ik regelmatig achterin de lesauto of deed ik mee met de theorielessen op de rijschool.
In de auto hadden mijn ouders het regelmatig over verkeerssituaties en oplossingen. Na het behalen van mijn rijbewijs ben ik snel door gegaan met leren voor  mijn instructeursbewijs en heb de afgelopen jaren alweer veel mensen mogen helpen met het behalen van hun rijbewijs.
Naast autorijles geven ben ik ook werkzaam op een basisschool en gaf ik tot voor kort voetbaltraining aan de jeugd. Veel van mijn leerlingen ken ik dus van school, voetbal of zijn kinderen van mensen welke vroeger bij mijn ouders hebben gelest.
Ik ben sportief, houd van tennissen, darten en als Feyenoord speelt dan kunnen we niet lessen .
Een gezellige ongedwongen sfeer is belangrijk maar ik hoor ook wel van mijn leerlingen dat ik streng kan zijn. Ik ben er trots op dat de rijschool mijn naam heeft en dat we met onze rijschool veel mensen snel aan een rijbewijs kunnen helpen.

Waarom kiezen voor rijschool Jelle?

  •  Snel starten
  •  Flexibele lestijden
  • Professionele, ervaren instructeurs
  • Begeleiding bij handicaps
  • Aangepaste auto
  • Voorbereiding op rijtest
  •  Hoog slagingspercentage
  • Versnelde rijopleiding